. expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

tahan nangis :'D

sabtu tuh kaw dah janji dgn diri kaw sendiri kan putryy ? kaw kate takk nak amek tahu pasal die lagy kan ? dah janji takk nakk nangis lagy pasall die . kaw janji dgn diri kaw sendiri . tapy kaw tipuuuuuuuuuuuu !

kaw bukak profile die , kaw bukak inbox die . kaw bace mesej mesej die . lepas tuh sekarang kaw nanges ? puihhhhhhhhhhhhh ! janji mcm keling . janji dgn org kaw bole tunaikan , janji dgn diri sendiri mmg susah yek kaw nak tunai kan ?

malam semalam die hantar mesej kaw da nakk nanges -.- watahell la kaw . die kesah kan kaw? takk kan ? die peduli kan kaw? takk kan .? buad takk tahu dah laa sista ! kak melissa dah kate if he can except our worse , he deserve to get our best ! did him except your worse ? no ! him not !

stop doing the stupid gal . forget him that's the right way :) walaupun saked , tapy bahagia :D for him you may nothing to him , but him always be special fer you . it's fair ? believe to yourself . you can forget him . mungkin LLAH nak tunjukkan ade yg lagy baek untuk kaw.


jgn rase kan sekarang neh kaw dah cukup menderite sampai kaw tyak mampu nakk hadapi semue neh . ALLAH TAK AKAN UJI SESUATU , DILUAR KEMAMPUAN KITA . PERCAYALAH~farizah kay

gangster !



best takk ? best aite ? aku tgk video nehh tergolek guling guling . solute lahh kad syamsul yusuf <3

melissa mer :)


comel takk ? comel takk ? neh diee kak melissa mer . sorangg pun mesty takk kenal kan ? sbb aku takk penah cerite pasal die neh . mehh neh aku ceritekan .

aku jumpe die kad tempat tuisyen aku , PUSAT TUISYEN MEWAH kat kajang . mase tuh aku mule nakk register*betul ke aku eje neh ?*dalam bulan 2 tapy masuk bulan 3. aku pegy dgn ayah , kak mel lah yg tukang tunjuk nak isi itu ini kat dlm borang tuh . ayah aku kat situ pegy buat main suare die yg tenggelam timbul mase tuh, so cuteeeeeeeeee >.< suke gile aku dga suare kak mel mase tuh dan di situlah bertemu jodoh aku dgn die . dah abis register tuh die bagi 2 test pad yg due due aku lgsung takk gunee HAHA . pegy tuisyen ayah hantar , balek naek bas . one day aku balek lambat sikit , mase tuh pun dah nak malam lah jugakk . aku ternampakk kak mel naik bas jugakk , tup tup die duduk sebelah aku . time tuh tah ape die usya kad luar tingkap , aku ckp die bole buad bodo rase nakk lempang jeh -.- lepas tuh borak pasal syampoo lah dan lalalala die pun turun dari bas , die turun kad taman jasmine . esok yee pulee die ganti cekgu BM sbb cekgu tuh takk de .mase tgh ganti tuh die tanye balek naek ape ? akulah bas . die ajak makan mcD aku pun lajuuuuuuuuulah sgt-2 . mase first time aku tgk die makan , terkejut beruk babun aku . badan kecikk makan bapaklah bosarrrrr*makan ape takk ingat* . dan lame lame aku pun rapad dgn die , salu balekk dgn diee ♥ kak mel neh even dah 21, tapyy otakk die mcm kanak-2 ribena tambahan pula mmg feveret die rebina , sepadanlah kan ? die kalaw gurauu pun mane ade nakk cover cover . what ever will be she still herself :) beliauu juga bukann seorg yg hipokritt*kembangglah kaw kak :P * kalaw cerite pasal bf ke dgn dielahh palingg best . sbb banyak sgt pengalaman dan persamaan kami berdueee , sweet aite ? >.<



hitung menghitung dah 6 bulan aku kawan dgn die . kalau dulu bukan main baikk pgl akak adek takk pun akak putryy . lame lame kaw aku , nenek makcik dan sebagainye . otak die neh tingtong habesslahh . kalaw dtg sewel die , aku pulak yg akan sewel nakk layan kepala die tuh . btw ILOVEYOUU MOREE MELISSA MER*name penuh diee takk penah tau pulee . hihi :P

tibe aku teringatkan mereka ♥

assalamualaikum xD wah wah . baekk pulakk aku kan ? baek mcm neh takk pe . jgn baikk lain .

sehubungan dgn tittle aku neh .
tady mase tgh tunggu van tibe-tibe aku teringat kad ex ex aku . ape khabar lah dieorg kan ? sehadd ke takk . dalam aku teringat tuh , aku teringin nakk post kad blog bia kasii hot even aku thu sape pun tkk bace kan ? tahu follow jeh , bace takk -.- aku cerite sorang sorang lah .

1-muhd zulafiy bin rosli
atatoto , aku ingat name penuh dea lahhhhh .umur 16 tahun SMK PERIMBUN . aku cpl dgn dea since aku form 1 sampai form 2 . lame kan kan kan ? act , aku takk ingat bape lame cpl clash tapyy mase balekk tady aku pegyy bukak album lame aku dgn sahabt semue , jumpelah gamba AFIY neh . belakang tuh siap tertulis bape lame aku putus cpl dgn dea . aku tolakk campur semua 9 bulannnnnnnn . lamee doeeeeeee tuh . tapy , 9 bulan tu campur clash sekali kalaw cpl jeh 2 bulan jeh pun . hihi cube teka bape lame clash ?
aku ingat die lagy sbb die yg ajar aku jadi matang, takk delah mcm budak-2 lagyy . terime kaseh MUHD ZULAFIY and last aku contact dgn die mase bithday die tahun lepas . mase tuh die tgh cpl dgn hidayah ♥


2-RAZI
aku takk ingat name penuh mangkuk ayun sekor neh and aku takk pernah amekk tahu langsung muehehe . aku cpl dgn die dulu sebelum afiy rase yeh . mase dgn dea aku form 1 die 19 . tuee kann die . kaw ade ex tuee cm neh ? ____ aku kenal die mase ade joget pejadah tah kat kampung mase kenduri maksu tu . muke die hitam manis and hensemmmmmmmmm gile doh ♥ suare die pun sedap , kalau aku dgar sumpah lene tydo . tapy standard budakk kampung lah kan , umur dah 19 pun english pun bengap lagy HAHA . aku dulu style belagak babun taw, nakk b pandai speaking and so on lah , so bile razi neh bangang dalam english aku pun -kaw neh bangang betul , putuslah- senang takk ayad aku ? ___ lepas clash dgn die BIBIK makcik aku take over die . takk sedar pnye endon -.-

3-ACHIK
achik neh abg kpd razi . die neh 21 mase aku form 2 . apelah aku suke yg tue-2 . ishh ish lepas tuh adek beradik pulakk kan ? terukk ye aku dulu . tapy kaw pikir aku kesah sbb mase tuhh lah akuu rase aku palingg hebad sebab ramai bf*budakk lagy biase lah tuh *_________ suare die sgt sedappppp mcm adek die . tapy suare razi lagy sedap dari die hehe . die ensem jugakklah . kebangangan die same mcm adekk die . tapy tuh bukan faktor aku clash dgn die tapyyyyyyy jeng jeng jeng>>> sbb die dah ade anakkkk . HAHA . rupe -rupe yee , die neh baru kawen tapyy anak dah due . die kawen dulu nikah kemudian . faham ?

4-lepas lepas nehh aku takk ingat . bayak sgtttt .


5-DANISH AIMAN BIN DULLMAD♥
semuee kenal die kan ? mate aku geli nakk tulis dan bace pasal die . bukak post lame if nakk tahu pasal diee .



ramai kan sampai aku takk ingatt ? HAHA pelancauuuuuuuuu . tapy yg num 5 tuh aku paling sayang <33 .
afiy bukan org first aku cpl, ade lagy since aku darjah 6 tapy sumpahh takk ingat . neh jea laa yg aku ingatt kayy boiiiiiiiiiii .

fone

semalam 23 julai 2011 aku pulangkan fone danishh balikk . mase nakk bagy tuh beratt gile haty aku nakk pas kad fairul , dah 7 bulan fone tuh kad tgn aku tahuu . bukann sekejap . sampai aku jatuhh cinta kad fonee tuhh :(


mase nakk bagy tuh , merahh merahh lah jugakk mate aku tahan rase takk sanggupp nakk bagy tuhh . tapy barang org , pulangkanlahh aite ? tapyy danish tuh amekk barang aku takk pulang-2kan ? apee ceriteeeee doe ?

btw, i tot today i start my day without any fone . act nott :P ayah bagyy pinjam fone sony ayah . hehe . susa ayah dgn ibu aku takk de fone . sebab tuh ayah siap bay fone sekalii , hihi .

PERIBAHASA MODEN :

peribahasa yg selalu kite jumpe dlm karangan bahasa melayu tuh , sekarang semuee dah maju . ade yg betul makne dia , ade yg mcm taikk . :3 now aku nakk post para peribahasa yg aku jumpe :::


bapak rock, anak rap
maksud dia : kalaulah bapak die takk betul , anak dia lagylaH takk betul . contohnye , bapak pegy dangdut ank pegy rempitt . >.< harapkan pagar,pencuri panjat pagar
maksudnya : pagar kaw lawa siap bermahkote sekali pun takrakk gune mahh kalaw pencuri bole masukk . baek gune pagar yg dawai duri duri tuh confem takk berani pencuri nakk panjat .

jangan ingat air yg tenang tiada pencemaran
maksud beliau : pencemaran air lebih teruk berlaku di tempt yg takk mengalir such as sungai ape tah tuh yg hitamm sbb ternakan babi yg kad melaka and bau dea ALLAHHUAKHBAR busukkkkkkkkkk .


nehh sikit sikit jeh aku bagy , takk nakk aku post bayak-2 . merosakkan nama peribahasa jehh . heheh :))

aurora :))




lawa takk gamba langit neh ? lawa kann ??
tady mase science kami blaja pasal star and galaxie, then teacher suruh cari pasal aurora .mase teacher sebut aurora tuh, I tot lagu estranged tuh . heheh . aku pun cari kad google jumpe gamba nehh . nehh la yg paling lawa aku jumpe . aku click gamba jumpe lah blog hamba ALLAH neh . bawah neh keterangan pasal aurora and entries neh fully aku copy .


Aurora adalah suatu fenomena pancaran cahaya yang berlaku pada lapisan ionosfer satu planet. ia berlaku di kawasan kutub. kutub utara dipanggil Aurora Borelalis yang terjadi antara bulan september-oktober dan mac-april. kat kutub selatan pula dipanggil Aurora Australis.

aurora berlaku disebabkan perlanggaran antara ion dan atom dari medan magnet bumi dan badai matahari. Aurora hanya boleh dilihat dibahagian kutub sebab bahagian kutub ni mempunyai medan magnet yang kuat dibandingkan dengan bahagian bumi yang lain. Korang rase boleh ke aurora ni jadi di Malaysia? hahaha. aku rase takleh kot sebab kekuatan magnetik khatulistiwa sangat kecil. tapi dengan kuasa Allah tak mustahil kan semua tu berlaku. kalau tengok kat gambar macam-macam warna aurora ni. dah macam pelangi pulak. kalaulah diberi peluang melihat di depan mata. SUBHANALLAH! indahnya ciaptaan Allah.

kenapa Allah ciptakan sesuatu yang cantik seperti aurora hanya di tempat-tempat tertentu?tidak ada di semua tempat.

ini kerana Allah nak bagitahu kita semua tentang kewujudanNYA. dan Allah juga nak semua orang tahu bertapa indahnya ciptaanNYA. kalau kita fikir siapakah yang mampu menciptakan sesuatu yang indah seperti itu? pastinya ada yang menciptakannya dan penciptannya itu pasti lebih indah dan hebat dari apa yang diciptakan. dan kita yakin Allah yang menciptakannya.

p/s: setiap yang tercipta itu pasti ada yang menciptakannya. jika hebat sesuatu yang di cipta itu hebat maka lebih hebatlah penciptanya

hyee :)))

rwnduu sangat kat blog nehh . lama dah takk update . anda sehad ? sayee sehadd :)


trial pmr just around the corner , lagyy 2 minggu jee . Sgt menyeramkan , tapyy aku daa ready :) takk delah risau sangat . alhamdulillah , aku belaja pun dah rajen kadang-2 jelah malass hehe, emosi aku pun daa stabil takk de laa mcm org gile muehehe tapyy kadang-2 ade lah jugakk bile tersebut nama dia mesti terus kacau bilau ini hatyy . tapyy bukan salah dia aku punye emosi jady mcm tuh , sala aku jugakklah kan takk rety nakk kawal . But now im getting more better :)


sejakk dea buad taikk , aku pun rasee melepaskan adalah lebih baik dari menyimpan . SBB, cube kaw bayangkan , kaw nakk kentut tapyy kaww tahan kentut kaw tuh , takk ke seksa ? kalau kite lepaskan lagy lege aite ? takklah menyeksa haty dan batin kite muehehe<--jgn pakai perumpaan neh dalam BM . sebenarnye takk lama pun aku dgn dea , tapyy kami rapat kan , sbb tuh sayang tuh lebih ♥ day to day , aku daa bole campak dea jauh-2 , takk de lagy aku letak dea kad haty *cehh cehh ayad jiwang taikk jea kan*



kite tutup cite pasal 'dia' tuh , sbb aku pun daa bosan cerite pasal dea , geli biji mate aku tgk nama dia HAHA .


aku dgn family aku sekarang buad compettion , sapa pnye berat turun paling banyakk ayah kasi RM50 seminggu . now, semua lumba-2 nakk kurus . aku lah paling obses nakk kurus , tengah hari panas tuh pun aku sanggup main badminton ==' kesian lah adek aku kene pakse main badminton tuh dgn aku . hehe kejam pnye kakak kan? makan aku pundah control gile babi wa ckap luu . makan nasi pun hari selase jehh , hari laen takkk de nasi takk de minyak takk de manis-2 . kalaw masak pun bende yg berebus jehh . takk de lagy asam tempoyak , gulai ikan baung and so on yg pernah jady -peberet- aku . nanty dah kurus baru sambung makan balikk . hihi .



now what i need to focus on my study and get ready fer PMR examination . i hope i will get the best result insyaallah :)

hoy !

lagyy berapa hary jeaa dahhh nakk masukk 9BULAN . sayangg yee kite clash kan ? :(

da lama tak texting dgn kaw . kaw takk rendu aku kee mokk ? haihhhh, standartlah , mestyy laa kaw takk pernah rendu kan ? :')

nampaknye,tittle blog aku daa tuka nama aku seniri , takk de lagy nama kaw . that mean , aku daa aman tanpa nama kaw :D insyaallah lepass nehh aku dah takk nakk post pasal kaw lagyyyyyyyy :)))

BERSIH

hyee awak semuaa :))
lama aku akk update blog neh kan ? bukan lama , dah berzamannnnnnnn . hihi . sebenarnye tak de internet kad rumah aku online fb pun kad fone jea . neh pakcik aku bawak berokband dea , so , aku pun menumpang update blogg neh.

act, aku takk nak cite pasal life aku . tapy nakk cerite pasal PERHIMPUNAN BERSIH . pasti anda semua dah sedia maklum mengenai perhimpunan haram anjuran Datuk S Amiga ini aite ? dengar pun pengajur dea INDIA . tapi kenapa PAS tuh bodohhhhhhhhh pergi sokong perhimpunan neh ? deaorang kene bayar jugakk ke ? HAHA . dunia-2 . PAS atau nama penuh dea PARTI ISLAM SE-MALAYSIA(agaknyelah) nama pun 'ISLAM' dea pegyy sokong si Amiga neh apahal ?! Amiga neh siap mintakk nakk buatkan agama Islam bukan agama rasmi . dea nakk buad macam kad endon tuh , Islam bole campur dgn Christian and so on . deyy pikirlah okayy ?


bile kate DATUK S AMIGA mestylah tahu dean neh org-2 PKR . orang-2 dan puak-2 ANWAR IBRAHIM , satu-2 nye org Islam yg trang tang tang menunjukkan tidakk malu yee beliau dea jadi gay ! dan knp ade yg bole ikut dea lagy ? suke sgt dapad bontot ? dah nampakk sgt si anwar neh kene masuk jail-lah , video lucah dealah -,- . haihh dunia-2 . takkan tuh pun deaorg takkley pikir ??then , dea lah PENYOKONG KUAT perhimpunan neh .padahal dea tuh org melayu dalam IC dea Islam ,takkan setakat islm dlm IC ? lagy pun dea dah tua bangke n bole fikir mana baek mane buruk .


cubelah korang bayangkan . UMNO kate ALLAHHUAKHBAR ! PAS pun kate ALLAHHUAKHBAR! yg tinggal India dgn Cina , takkan dea nakk serang Islam dgn Islam kan ? mesti deaorg serang cina dgn india . bakar kedai cina , bakar kedai india . then jadilah rusuhan kaum , bil rusuhan kaum apa jadii ? kuasa asing campur tanganlah . nak jadi mcm dulu balekk ke ha ? korang nakk kene jajah lagyy ? kalaw aku takknakk bhaiii , elok-2 makan burger, takk pasal-2 makan ubi kayu yg takk rebus -,-


aku semangatkan pasal hal-2 politik neh ? yee mmglah aku semangat ! hal-2 politik neh lah yg menjamin keselamatan dan keharmonian negara kite neh . kalaw politik tunggang terbalikk , mcm korg nakk hidup ?


okayy kite sambung balekk , kenapa Amiga takk nakk hantar memorendum tuh kad sultan ? seeeee ! dea saja nakk buad huru haralah . lagyy pun mestyy dea kene bayar dgn pihak ;luar such as America . lagyy pun mana dea dapad dana berjuta juta semua tuh ? and mana dea dapad senjata kalaw bukan america . sebab , cuma america dgn rusher yg ada bekal senjata . and, setahu aku americaa lah yg terbesarrrrrr . korang mesty tnye knp america nakk tolong kan? deyyy ! dea orang fully Christian ! deaorg neh org yg musuh dgn Islam , mana-2 paderi yg dapad memurtadkan org Islam tinggi bayaran dea tahu? sbb deaorang neh yahudi . then, cube kaw tgk sekarang, negara yg selalu kene serang , negara Islam bhaii , LIBYA,GAZA and others, semuaa dah tumpas . cuma tinggal Malaysia . negara Islam yg Moden :) jadi , deaorg nakk musnahkan Islam kad sini pulakk , tuh tujuan dea faham? takkanlah takk de sebab deaorang nakk bagi dana utk perhimpunan neh . ish-2




p/s : saya minta maaf jika ade isu sensitif :)

him ♥


Comel kan anak org neh ? kad mate aku jea dea comel , kad mate org lain dea hodoh . muehehe >.< dea pnye nama lah yg palingg byk kad dlm entries aku . dah sedia maklumlah kan ? Danish Aiman <3 a boy which is always make me crazy of him. First boy yg buad aku raseee kasih sayang dari boyfriend aku . dgn dealah aku byk spend time togetherrr <3 and yg penting boyfriend yg paling aku sayang even aku takk lama pun dgn dea .

from 17 OCTOBER 2010 until 28 MAC 2011 bersamaan 6 Bulan 11 hari aku dgn dea :) lamalah jugak .




cincin neh kami beli masa 31 Octobers 2010 . kad cincin aku ada nama danny , nama dealah tuhh . bajedd nama hottt jea MUAHAHAH . kad cinicin dea nama aku putryy originals nama akuulah kan ?




name tag kite org <3 dapad name tag neh sekali masa beli cincin tuh . nametag dea kad aku . nametag aku kad dea . name tag aku yg kad dea uh , dea jahit kad belakang bag dea . cantikk jea doe mase aku tgk hary tuh , aku pnye nametag sendiri dah jahanam and comot . sbb tuh aku buad nametag baru . then, nametag dea aku letak dlm dompet aku lah <3




knp aku letakk gamba fone neh ? nehh deaa fone Danishhh . baek haty kan dea bagy aku pinjam fone dea ? sampai sekarang aku takk pulang lagyyy . bile nakk pulang ? hmm morninggggggg lagy lah . nanty-2 aku pulangkan biyy >.< tapyy aku promise mmg aku pulangkan lah :) dea bagy fone neh 27 NOV 2010 . cehhhhhh aku ingat jea tarikh-2 dea . haruslah aku ingat kan ? dah org tuh bagyy pinjam . muehehe



bebyyyyyyy . neh hah ank aku dgn dea . hoii ! neh bear jee , takk pernah lagyy aku proses lah -,- bear neh dea bagy 26 dec 2010 . rase yeh dah sepuluh kali aku tulis pasal bear neh aite ? korang pun dah tahu citer dea and so on .



I REALLY MISS HIM T_T

Ijal ,

Hary neh hary bapaa , HAPPY FATHER’S DAYY !
Takk de kene mgene pun sebenar yee . tadyy balek tuisyen mcm biase aku dgn kak Mer pegy makan kad Mcd . aku mkan double cheese burgher dgn sundae strawberry . sedapp >.< dah habes mencekik dgn systa saye tuh pegy teman dea beli pencuci lantai . al maklumlah bibik ank solehah . mmg rajen kan? Then , dah habes semua semua tuh , kami baliklah . masa dlm bu tuhh penuh Bangla dgn Endon . terukkk doee !
Suddenly , aku dapad mesej dari ijal :

Him : wey sowi ak t’pkse wt ni.. ite x yh membe lgy la. Ak x nk den(Danish) t’seksa.. ak xnk ad pape ngn ko lgy. Sowi k.. ak minx maaf sngt2..
Me :why ? apasal dea nakk terseksa doe ? alaa ! nanty aku takk de kawan nakk gaduh .
Him : sowi . kalo ko jnji ko akn lpekn den. Kte kawan kalo x.. selamat tinggal
Me : matylah aku nakk lpe dea ke takk . sgp aku takk kawan dgn kaw dary lupe dea . kbyeee .

Puihhh-2 ! mcm aku hadap nakk kawan dgn kaw? Yg kaww sebukk nakk suruh aku lupe dea apasal ? Selam neh , kaww yg salu jady batu api apa semua kan ? salu suruh aku lupe dea , takk pun kaw ckp ‘dea dah ade org lain lah’ ‘dea dah nehh laa , tuh lahh . babii lah kaw -,- kawan pung mcm haremmmmmmmmmmmmmc!




meh sini aku ckp , jgn suke suke nakk suruh aku lupe kan dea , nakk suruh dea lupe kan aku . barang siapa yg buad mcm tuh , esok pagi aku bakar rumah kaw . kbyee !

FARIZAH KAYY

Hey hoyy ! hari tuh lepakk dgn Farizah Kay kad kfc rinchingg ! shee soo cute okay ? untunglah kaww jady BF dea -,- *orgg jealous . HAHA* sampai-2 jeaa dea teruss je borak-2 . mcm dahh lama kenal .

first thing kami cite apa lagylah kan, mesty pasal Danish , habes tuh pasal sapa lagy aite ? pza kate , semalam(khamis) masa tuisyen, dea tgk kad dlam fone Danish . BELAMBAKKKKKK GAMBA AKU dgn mesej yg lama-2 kiteorang . Serious aku takk sangka semua tuhh dea simpan lagyy , keychain yg ada nama PUTRYYDANISH tuhh pun dea simpan lagyy . Keychain tuh dea simpan kadd dlm beg dea and he bring it every where he goes. atoto comell kayy ? >.< Pza kateee ’dea sayang kaw sangat-2 lah , tapyv sbb prinsip dea tuh la dea keras haty ‘ *mcm babiilah awakk neh biyy Danish -,- . aku tunggu kaw tahu takk ?* cehh cehh , bunyi cm hebadd kan siap ada prinsip bagai-2 , prinsip dea neh , dea pena cakap dgn aku and aku ingat Cuma takk amalkan . muyeheheh .
prinsip beliau ialah : tidakk akan couple balekk kalau daa clash lebih dari 3 kali

otakkk kaw lah sayang -,- baruu dua kali clash , suko hay kaw kato dah 3 kali . tampar laju laju nakk ? #Slow sgtlah nakk tunggu dea neh mintakk couple balek, baik aku yg mintakk kan ? HAHAH. I not that kind of gal kayy ? :/ sampai matyy pun aku tunggulah <3 then, aku Tanya pza dea dah ada GF baru kee? Pza katee takk da , sbb Danish cakap apatah . then aku citer kad pza , dulu kiteorang pernah berjanji , if kite clash , sampaii umur 20 l;ebihh jgn carii lain deaa senyumm and said IT SOO SWEETTTTTTTTTTTTTTTT . ya ya , dululah swett , sekarang dah takk da apa nakk disweetkan T_T .

pza pun ada cakap , yg dea salah kan Danish atas sume neh . dan dan , Danish pun melawan dea cakap ‘’masalah ye dea yg mintakk clash lah ! kaw tahu takk 3 HARI AKU DEMAM sbb dea ‘’ . pza dga takk percaye , aku dgr pun takk percaye . tapyy sbb Danish cerite dgn penuh semangat , aku percaya lah :) soo GEDIK lah kaww nakk demam-2 , aku gentle jeh nangis , takk de nakk demam-2 . -,- .

sebena yaa panjang lagyy , tapyy malas lah nakk typee . btw, soryy takk de gamba sbb takk snap . tata . muahh:-*

JUSTIN BIEBER FUCK ISLAM?

Hi guys , zaman sekarang ni dah ramai kan peminat JUSTIN BIEBER? hahaha :) Sini aku nak sedar kan peminat2 JB tuh terutama yg beragama Islam ni. Aku hairan , aku pelik , kenapa korg FANATIC sgt dgn JB tuh? Cuba jelaskan sikit :) Sbb dia hensem? kacak? comel? stylo? Kan? hahaha lagi satu sbb suara dia sedap :)


Ouchhh ! Girls , aku dh pesan berapa kali dah , JB tuh artis yg benci dan fuck agama Islam. Justin Bieber , Rihanna , Lady Gaga antara artis freemason , artis yg bencikan agama Islam dan tidak sukakan Islam :)

Sekarang ni dah ramai girls yg taksub sgt dgn JB tuh , ramai add aku kebanyakannye pengikut2 JB :) Dekat info FB siap tulis 'SMK Justin Bieber' 'Bieber Fever' alahaiii budak2 nie :) hahaha. Kau tau tak yg orang yg kau minat , taksub sgt tuh , JB tuh lah musuh kau , sbb die bencikan agama kau.

JB dtg Malaysia , buat konsert , berapa ramai dtg , sanggup habiskan duit semata mata nk tgk JB depan2. Bila aku tegur , budak2 ckp biarlah dyorg , biar lah buat apa nak sibuk. Kalau kau ckp mcm tuh , kau ambik pisau , pergi bunuh diri awal2. Kalau dah terang2 kita tau , kita dgr org ckp JB tuh fuck Islam , ade jugak yg degil , ade jugak yg memberontak -.- Bak kata kawan aku Akeem , Maher Zain dtg Malaysia taknak pulak budak2 FB kecoh2 , Wali Band dtg , tknk pulak heboh2 sana sini. Bila JB artis freemason tuh dtg , FUHH ! Meletop FB nie budak2 buat :) hahaha.




Ade tuh pulak siap letak gmbar JB dekat DP fb die , siap letak album JB , alahaiii perempuan :) Stop lah buat benda2 mcm ni guys. Sini aku nk tnye :) Korg taksub kan dekat JB? JB ade taksub dgn kau? Takde kan :) hahaha. Kau taste nk tinggi minat Justin Bieber. Kalau taste korg tinggi minat JB , JB punya taste lagi tinggi :) Tkde makne JB tuh nak taksub dekat kau kalau korg taksub dgn dia. Ade tuh aku tgk twitter budak2 , blog budak2 prempuan nie , ramai yg jealous tgk gambar JB dgn Selena Gomez :) Kau jealous ade JB kisah? Ade JB kesian kat kau? tkde kan :) hahaha lagi satu kalau korg jealous , bila JB single , kau boleh dapat JB tuh? Boleh couple atau kahwin dgn dia? Sini potong kuku aku kalau boleh :) hahaha kuku je lah jgn jari :P



Bila aku lepak dgn kawan2 , dyorg bukak lagu JB kuat2 , nak test lah sikit dyorg tuh :) Aku bukak pulak doa taubat-Akhill Hayy. Kawan2 suruh tutup , tak best , JB punya lagu lgi best :) Dalam hati ni , nak je aku sekeh kepala budak2 mcm ni. haihh -.- Korg pergi dgr lagu Rihanna , Lady Gaga. semuanya mengutuk ALLAH , kata Tuhan itu lemah. Alejandro , bermaksud ALLAH itu tiada atau ALLAH itu lemah. pergi lah dgr lagu tuh , dgr byk2 :)


heboh sana sini dekat org yg lagu tuh best :) poi sana poi hahaha. JB dtg malaysia , buat konsert , JB kaya dapat duit :) Org Malaysia? Duit habis byr ribu2 semata2 nak tgk JB depan2. Kebanyakan artis freemason benci Islam sbb dyorg taknak jdi mcm Michael Jackson. MJ mati dalam Islam , ramai pengikut2 MJ masuk Islam lepas tuh. Semuanya kene bunuh satu2 :) Sbb tuh lah artis2 luar negara ni ramai benci Islam , budak2 Malaysia pulak ramai pergi minat kat JB tuh , ramai taksub smpai menangis tgk JB nyanyi depan2. Aku terpaksa tegur dekat sini , takkan aku nak pergi tegur JB tuh pulak. Budak tuh jauh , JB pulak tak faham bahasa melayu. hahaha :D

So lepas ni siapa2 yg nak minat lagi JB tuh pergi lah , aku tak larang , tapi kalau kau ngok sgt , teruskan minat dia :) Dah tau JB tuh fuck Islam , nak jugak taksub lagi , nak jugak minat dia. Haihh tak faham aku budak2 sekarang. Peminat2 JB yg tak puas hati tuh sini bagi alasan kau sbb apa tak puas hati dgn ape yang aku tuliskan :) hahaha.





Dgr pulak masa konsert JB tuh ade sorg prempuan ni , JB ajak naik atas pentas :) Ramai sgt jealous , alahaiii perempuan :) Sedar lah diri tuh sikit , kalau kau lawa mcm minah saleh tuh tkpe lah. Ni pakaian nak mcm org putih seksi sana sini padahal tak lawa pun rupa kau. hahaha. Niat bukan nak mengutuk , mmg betol ape yg aku ckp. Kau Islam pakai lah cara Islam , tak payah nk tunjuk sgt body tuh. Ramai kan terasa? :) Good , bagus kalau terasa , biar kau sedar diri sikit. Ape yg kau buat selama ni mmg salah. Mmg berdosa. Siapa tiap2 hari yg selalu korg puji? JB ke Nabi Muhammad? JB lah kan :) Kau jgn hipokrit ckp kau puji Nabi Muhammad terutama perempuan yg remaja ni. Kau puji JB hari2 , masa akhirat nanti siapa akan tolong kau? JB ke Muhammad? Takkan JB kot :) hahaha so sedar2 lah diri tuh sikit , kau taksub , kau minat , kau admire salah org. JB tuh musuh bukan idola , Idola kau tuh hah Nabi Muhammad bukan Justin Bieber :) Fulamakk , lelaki mmg suka aku post mcm ni , prempuan mmg benci :) hahaha bagus siapa yg sedar , bagus siapa yg terasa. Niat nk betolkan ape yg korg buat , kau minat JB , takkan aku nk pukul kau pulak. Mmg tak boleh buat mcm tuh , so terpaksa ckp mcm ni :) Harap maaf lah kalau terkasar bahasa , sesiapa yg terasa aku tak layan eah? :) terutama girls :) hahaha harap maaf lagi sekali , mohon ampun ye :)


jeles? ade aku kesah?
Rasulullah s.a.w bersabda : Igtlah kepada Allah dalam masa senangmu , nescaya Dia akan mengingati mu di masa susah. Masa senang jgn ingat JB cik kak sbb masa susah JB takkan tolong kau :) hahaha Forgive me girls -Orekey , Assalamualaikum ~

COPY FROM

beby ♥


comel takk bear neh ? cakap comel cepad ! HAHA . sebena nye takk comel mana pun bear neh , tapyy sbb danish yg kasi , dea jady comel lah >.< . bear neh dea bagy masa 26 DEC 2010 , seeeeeee aku ingat sgt bile dea kasi barang kad aku T_T sedeh tahuu . dea bgy masa dalam bas . aku masukk bas ddk sebelah dea , terus dea bagy aku bear tuh . sbb dea segan nakk pegang . HAHA bengong woo naseb baek aku bawak beg besar sikit . kalaw takk aku kene pegang lah bear tuh . bear tuh dah jady mcm anak aku dgn danish*hihi gatal xD* aku bagy nama dea beby . dulu bear neh ada lagy hidung dea . tapyy aku dah salu geget , tercabut dah . then takk tahu aku letak mana , ish ish . hari dea kasi aku bear neh hary paling lama aku date dgn dea . mcm-2 kami buad . nakk apa kiteorg buad bukak post lama aku yg bulan January,whole day wif my husband kad situ korang bacelah selebar lebar nya cerita tuh , sbb tuh la post aku paling panjang aku tulis . excited sgt kate kan . hehe . tapyy kalau bosan lantak koranglah kan . kesah ke aku ? dahh laa . KBYEEEE . ILOVEYOU

AWAK SAYA RENDU AWAK SGT SGT ! DULU AWAKLAH YG JAGE SAYA BILE SAYA DEMAM , BILE SAYA SAKIT . SEKARANG AWAK TAKK DE , TAKK DE LAGY ORANG YG BISING-2 SURUH SAYA MKN UBAT .

BIYY , I REALLY NEED YOU NOW . YES I AM .

dream

Hoyyy anda sekalian :)
sehadd takk ? sehad ? bagussssss ! dah makan ? dah ? aku belummm . *gile kejap*


Lama dah aku takk update blog aku yg buruk comel lagy cantik nehh . hee . aku pegy mana ? takk pegy mana pun , Cuma takk de internet kad rumah neh . sbb tuh takk laa ter-update . sepanjang beberapa hari aku takk de neh , ade seorang sahabat aku yg tah tingtong kot otakk dea mintak couple dgn aku -,- . babi kan ? kawan seniri mintakk couple . sumpah aku takk nakk lah kan . eeeeeuuu :/ kawan adalah kawan sampai maty . faham yaa ?

Okay kite abaikan yg tuh ,back to main topic hary tuh aku mimpi DANISH dgn IJAL . mimpi ya begini :
Mum : Ibu dgn ayah pegy tesco jap , along jagelah kedai kayy ?
Me : okay .

Then, aku call Danish suruh dea dtg teman aku . then lalalala , dea dtg lah dgn ijal . aku pun ddk lepak then main tenung mata dgn Danish -,-*I really miss it* . then , ibu dgn ayah sampai , deaorg pun nakk balekk . aku lambailah kad mereka . tibe-2 ibu kate mcm neh

mum : along lambai kad sapa tuh?
me : kad Danish tuh .
mum: ibu nakk bagitahu neh ,:
Me : apa ?
Mum : tady mama Danish call ibu , Danish accident dan meninggal .
Me : kad mana?
Mum : away to tesco .
Me : termenung~

Aku termenung dlm mimpi sampai aku sedar aku termenung . then, aku citelah kad ibu esk tuh . ibu kate, mimpi jeh tuhh . tah lah nakk cakap apa doe . kalau dea dah kad depan mate aku aku pelukk deaa



aku dahh happy dapad mimpi dea , tapyy bile mimpi mcm tuh . takutt pun ada . takutt hilang dea sampai bile bile .
awak jage diri kay sayang ? kite dah takk de sebelah awk dah . kbyeee

ring :D


nehh dea cincin aku dgn DANISH AIMAN tuh -,- . sampai sekarang aku pakai and aku jage cincin neh*sebenarnya takk pun xD* cincin kami beli mase 31 OCTOBER 2010 . see ? aku ingat lagi tarikh beli dea kayy ? kaw ingat takk danish ? ingat ? ouh bagus laa -,- . mase nakk test cincin neh . danish yg sarung yg bukak cincin neh kad jari aku . mase tuh rase betul-2 mcm princesss ^_^ seronokk sgt ouhh ! kalau dapad ulang sepuluh kali pun takk keysaa :)))

cincin neh dahh berapa kali aku hilangkan . 2 kali ase yee , dua kali cincin neh hilang sama dgn 2 kali aku clash dgn danis T_T . then, pernah sekali cincin neh masuk dlm rice cooker -,- . cuaii kan aku ? tgh masak nasi agakye takk perasan termasukk kad dlm rice cooker tuh . lepas 2 hari baru aku jumpa*sbb aku jarang masak lah dua hari aku baru bukak rice cooker tuh* . ish ish . tapy warna bertahan hingga kini . warna dea teguh dan takk luntur . mcm tuh lah teguh nya sayang aku kad DANISH . muahahaha ! geli pulakk aku rase xD hee puihh puihh .

dah laa tuh jealah kan . kbyee

untitled

terasa sgt mcmm nakk pegy satu tempat sunyi , tenangkan diri , amekk udara segar dan segala yeelah . aku rasa nakk menyendiri sgt sgt . nakk lari dari semua org . bukan aku ada masalah or anything else , cuma rase nakk cary ketenangan that all . kalaw lah dapad , confirm kepala aku tenang jehh . tak de rasa mcm sekarang neh .

haty gelisah ? takklah , cuma kepala aku terasa sgt padat . padat dgn ? takk pasty , padat dgn belajar ? takk, sbb aku bole control study dgn bnda lain . lagyy lapang kepala aku kalaw penuh dgn ilmu . cumaa aku takk pasty knp dgn aku sekarang neh .

kadang kadang rase nakk terjun bgunan pun ada . terjun bangunan? biasa yee org tengah stresss jeh mcm tuh . aku takk stress . ntahh lahh hoiii !
saya sayang awakk :)

heyy hoyy .

Heyy hoyyy . lama takk up-to-date blog saya neh . sbb sbb : bkan malas tapyy takk de kad rumah .
haryy tuh ( sabtu,ahad) I went to shah alam attending fer a wedding . mase pegy tuh , sumpahlah haiii ! sorg pun aku takk kenal . yg aku kenal anak-2 bah dol (atuk) , tuh pun sbb mereka jealah yg selalu aku jumpa dannn sbb mereka jehh family yg ade biggggggg size ! hehe .; sbb tuh senang nakk cam deaorg neh .

yg kawen tuh sedara ibu , kakak ain . dea pnye body pun sama besa mcm : maksu : cik dayah , aunty aku dua nehh badan mmg sgt kurus besar . tapyy takk delah besa mcm dalam THE BIGGEST BIG LOOSER tuh .size org gemuk biaselah kan # aku kutukk mak cikk aku , badan aku pun sama jehh besarr , kalaw aku takk jage badan sudah semestinya aku akan ikut badan mcm deaorgg . auuwww seramlahh wehh :/ : pengajarannya , jagalah badan anda dan rajenlah bersenam . HAHA

aku pegy balekk fully tudungg , HEHE , comell sgtt ank encikk Ruslan neh*perasan sebentar* .





nakk tgk lkagy ,pii tgk kad FB sana , maleh cheqq nakk upload bagai kad sini lagyy . dahh tuh jeh nakk cerita . kboiii .

dapad jugakk lupakan :)

see my tittle . knp pelikk kehh ? takk kann ?


actually mcm neh , sabtu hary tuhh mase balekk dary tuisyen aku terusslahh pegy niaga mcm biase . dann kebiasaann jugakk aku singgah kad stall fairul, nakk beli tebu . takk pepasal aku ternmpak danish kad situ . bulad mata aku tgkk dea , tapyy still cool . HAHA . then, masa beli air tuh makk fairul tye aku

aunt : takk nmpak kee dea ?
me : buad buad takk nmpakk dahh .
aunt : HHAH . kenal takk ?
me : buad buad takk kenal .
aunt and me : JHHAHAHHA .

mase TERNAMPAK tuh aku takk delah nakk rase duppdappduppdapp . cool jehh . sebenar benarnya , aku dapad lupakan dea sikit sikit . sikit pun jadylah laa kan ? :))

Hary neh 17 hari bulann . yeahhhh ! dah 7 bulann .

tapyy aku takk couplee dgn dea dahh ! dea bukan aku pnye lagy dah . deaa takk sayang aku lagy dah . dea dah lupa aku . deaa takk ingat aku lagyy . deaa takk peulikan aku lagy . dea takk nakk amekk tahu lagyy pasal aku . deaa buad takk tahu kad aku .

thankyouu fer everything you have done to me now :) I really appreciate it . kaw buad mcm mana pun , aku tetap sayang kaw . samapai bilebile aku sayang kaw .

16th of May

Ohh myy god ! I really miss him now ! *not just now act, everyday and every time .xD*
Sumpah bosan tahappppp nakk maty neh . ~.~ dulu bosann ade lah org teman . sape nyee ? DANNY MESSlah . hayya akk neh . tuu pun takk tahu kah ?
Tengah bosannn tady aku pegy call ijal . sememang yeh takk de keje call bohsia tuh xD . niat sebenar nakk call Danish . tapyy maluu ahh >.< so, ijallah mangsa akuuu . padann mukee kawww adek . kenapa aku panggil adekk ? deaa ank bongsu plus plus mase first aku jumpaa makk dea , mkk dea panggil dea adekk . dan adekk tuhlah salah satu point akuu nakk bahan dea . xD

Act sekarang Aku tengah kegeraman atas kebodohan yg aku buad sendiri neh . kebodohan apa ? macam macamlah BODOH ! . kalau aku takk kate clash hary tuh , eskk dah cukup 7 BULAN kami couplee . bodoh kan ? *neh laa first time aku kate aku bodoh . yaa sbb dea aku kate aku bodoh * aku nakk sgt call dea . dan kate COUPLE JUM ! yaya , tuh sebenarnya benda bodoh . aku bukann perempuan sedemikian rupaA . tapyy kerinduaan nehh takk tahan ohh ! masukk jeh 17th aku akan melelehkn air mata . T.T . babi kaw bie Danish buad aku mcm neh .

Aku takk nakk org lain . nakk dea jeh ! BONDA ! ALONG NAKK DANISH ! *dan serta merta makk aku akan kate , TAKK DAPAD DEHHH .*uhh ! susah hidupp mcm nehh . knp aku tension sgt kenal dea neh . knp knp knp knp ? kadang kadang menyesal pun ade doe . kalaw tahu mcm neh rasee dea , takk de aku nakk sayang kad dea ape sume tuh . tapyy , beras dah jadyy nasi . takk bole aku nak undur balek segala tuh . terimaalah kau dgn redanya ? kaw jugakk yg pilih *nasihat atas diri sendiri takk pernah menjadi :D*

Danishh ! nyahh kaw dri hidup akuu . nyahh kawww nyahhh ! pegy maen jauhh jauh sana . jgn datang sini lagyy . nah hamek gula gula neh . pegy maen sana . jgnlah buadd aku mcm neh T.T seksa lah wehhh ! I want too shout likee crazyy ! wahhhhhhhhhh !

16 MAY 2011

Mase jawabb agama tadyy best lah . senang nakk maty .yelah kan , kalaw agama takk rety jawab susahlah hidupkan . tapyyy ! sampai kad BM aku goyyyy . aku takk faham soalan karangan dea yg melalut bagai tuh especially bahagian komsas . huh i really hate that part =.= . ehh , aku takk rety jawab pun tapy aku jawab okayy !
Dah habes jawab , tahulah tgn aku kan gatal aku pegy buad neh

Kaw ade kee kaen lawA mcm aku nehhh ? takk de kann . takk de takk payah jealous ! xD . act aku rendu deaaa . takk dapad jumpe tgk nama pun jadyyy terpaksalah kan . Hayaaa dann aku pulang ke rumah . lalu makan serta ber online.

mase Aku online tady , mule pgee IM aku . dea IM



Lpas tuh aku malas nakk layan dan aku tgk tgk DANNY MESS ONLINE




mule mule enadkan aku yg online tady . enad balekk mane ade aku online kannn ! jadyy siapakah itu . aku mule mule enad pgee . jady aku pun IM lah deaa dulu . *dahh deaa takk rety nakk tegur kan =.=





Dahh tuh jeh kee biee Danish ? dahh takk rety tegur akukan kaw . CHELAKALAH .

sakeddd jeh haty aku gkk =.= lepas tuh aku bukaklah meseg meseg aku yg lama . byk meseg dah padam . yg pasty ade lagy meseg dea yg lame tuh



dea meseg neh sbb aku takk puas hatyy dgn dea . hihi . biaseelah tuh kan . kaw mcm takk pernah jeh =.- . mase neh daa baekkkk dan romanticcc sgt :)))) lama kelamaan mcm HANJING.

the devil reaction when you are READING AL QURAN .

sile copy and paste on your own blog :)


1)Ketika anda membawa Al-Quran, respon syaitan ialah biasa-biasa saja…tengok je..

2)Ketika anda membukanya, syaitan mulai curiga.

3)Ketika anda membacanya, dia resah dan gelisah.

4)Ketika anda memahaminya, dia mula terkejang-kejang

5)Ketika anda mengamalkan Al-Quran dlm kehidupan setiap hari. Dia stroke. …………

Teruskan membaca Al-Quran & mengamalkannya agar syaitan terus stroke . Ketika anda ingin menyebarkan pesanan ini, syaitan pun mencegahnya. Syaitan kata “jgn SEBARKAN, kerana ia tidak penting langsung !” SEBAR2KAN LAH~~ Jangan dengar bisikan syaitan.





copy from : http://artikel-artikel-best.blogspot.com/

knp ramai takk nakk pakai tudung ?

Selalu yg ckap mcm tajuk ni adalah perempuan yang merasa dirinya masih xckup baik or dlm makna kata masih rasa diri belum ckup sempurna untuk memakai tudung... n org ni dalam kumpulan tak memakai tudung no- 3 iaitu yg famous dgn alasan belum sampai seru....
Setiap hati pasti merasa gundah dan bersalah namun kita yang memilih seperti di bawah ni>

1) tnggulah aku kawin baru pakai
2) tnggulah aku ada anak baru pakai
3) tnggulah aku tua baru pakai...


Padahal semuanya alasan yang bermula dari satu perkara tidak berusaha utk berubah... Korang nak tggu seru?? sampai bila? setiap saat tak pakai tudung tu adalah dosa xmsuk lagi dgn ngumpat n mcm2 lagi....
Percayalah syurga takkan menunggu kita utk berubah dan menuju ke arahnya...
dan yang pastinya dalam Al-Quran pun ada menyatakan Allah s.w.t tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan mereka berusaha mengubahnya...

Dah kalo nk tggu seru je... mane usahanya?
Macam manalah nak dpt seru... dan izin dari Allah swt utk hati kita berubah or tergerak untuk berubah...
Berusahalah untuk mula berubah...
1) Xnk pakai tudung lagi? beli je tudung simpan dalam almari...
Sekurang2nya bila bersiap tu tgok tudung teringat la skit diri ini masih xberubah lagi...
2) Kalo nk pakai tapi segan.. pakai je sorang2 dlm bilik... biar diri selesa dan yakin..
buatlah apa2 pun yang boleh wat korang suka pakai tudung... memg soalnya bukan suka ttg pakai tudung ni tapi hukum tapi sekurang2nya usaha itu ada.. dari xpenah pegang tudung pun selma hidup ini..
Biarpun sekecil 1 nano zarah usaha anda Allah swt mengetahuinya walaupun tidak tiba2 terus pakai tudung sekurangnya mulalah berfikir ttgnya.. MULAkan usaha anda..

Dan pada yang memakai tudung semata-mata fesyen aku pasti terdetik sekelumit dlm hatinya tudung ini bukan fesyen semata-mata...
Tak kira la pakai sebab fesyen or apa yg pakai tudung sekurang2 nya kurang dosa skit dari yang xpakai kn? itu mmg fakta....

YANG XPAKAI??? xknal maka xcinta... kalo dah memang xpenah nk try2 pakai tdung mcam manalah nak suka dan selesa pakai tudung....

Islam itu memudahkan... yang menyusahkknnya adalah manusia... kerana ego, keinginan membangga diri berlebihan, nafsu yang membuatkan akal untuk memilih untuk memakai tudung ditolak tepi oleh beberapa perkara ini...

Lastly... pada aku hal ini seperti orang xsmbahyang kata pada orang sembahyang>>>

"ALa ko sembahyang pun belum tentu masuk syurga"

"Ala yg pakai tudung belum tentu baik"

Akhirkata...





copy from http://artikel-artikel-best.blogspot.com

tentang tudung

Berpakaian :
Berbaju lengan labuh tetapi ketat.( Body shape )

Berbaju labuh tetapi lengan pendek.( T-Shirt )
Berbaju ,lengan Labuh tetapi seluar panjang Fit / low waist.
Berbaju ,lengan Labuh & seluar panjang labuh tetapi 5 suku ( paras betis )
Berbaju ,lengan Labuh & seluar panjang labuh
tetapi tudung befesyen kebelakang nampak leher & dada.
Berbaju ,lengan Labuh & seluar panjang labuh tetapi baju saya XX-ray


Bersifat :
( Penyayang ) Selalu keluar kesana sini dengan
teman lelaki.(Bukan Muhrim/Mahram)
( Mengeratkan Silaturahim ) Berpegangan Erat
tangan dengan teman lelaki semasa berjalan.
( Berhati-Hati ) Memeluk teman lelaki semasa membonceng motosikal.
( Ingin Tahu ) Selalu meletakkan kepala di
atas bahu teman lelaki saya semasa menyaksikan air laut.

Berpengalaman :
( Pelakon ) memakai tudung semasa beraksi di
dalam VCD dot dot dot
( Model ) memakai tudung semasa mengayakan
aksi-aksi di luar batasan.
( Penyanyi ) memakai tudung semasa berkaraoke
bersama teman-teman lelaki.
( Penari ) memakai tudung semasa beraksi di
atas pentas untuk uji bakat Malaysian Idol.
( Safety First ) memakai tudung semasa mencari
tempat maksiat yang line clear.
( Jurusolek ) memakai tudung tetapi kening ditarahnya sehingga nipis.

* Selalunya wanita yang bertudung yang
sedemikian memang nampak baik ,sopan sebagai contoh :

( Bercakap Benar ) Ni 1st time I naik moto dengan lelaki.....
( Murah Hati ) Alahhh..I tak kisah...asalkan U jangan lebih-lebih dahlahhh...
( Pemalu ) Yang'g..kat sini orang nampak...marilah duduk disanaaa.....
( Bertangungjawab ) Alahhh...yangg..berani

kita berduer buat berani ler kiter tanggung....
( Prihatin ) Yangg....dah 2 minggu lebih I tak datang bulan purnama.


* Zaman Sekarang ini Tudung kepada
wanita-wanita sedemikian seolah-olah adalah
fesyen,trend ataupun adat.(di Negara Arab ,wanita
bukan Islam juga bertudung & berpudrah.)

* Janganlah kita menilai wanita yang tak
bertudung dengan satu nilaian yang buruk..tetapi
kita dorongilah mereka & berilah galakan yang
sewajarnya kerana ia adalah kewajipan sebagai
seorang Muslimin.

* Kepada wanita/remaja/perempuan yang
bertudung seperti yang digambarkan di atas
janganlah kalian mencemarkan nama baik Islam
,Janganlah besembunyi disebalik tudung anda.

Lu orang pikir la sendiri........



copy from : http://artikel-artikel-best.blogspot.com/

-him-







hihi . lawa kan kan ? ehh jarii sape ? cube tekaaa . ^_^
neh jary biyy dgn beby putryy dgn danish lah . gmba neh dah lama cuma di pebaharui jeh :] rendulah kad tuan empunya tgn tuh . biy danish buad ape lah sekarang neh ehh ? hmm :(
kalaw dulu dulu bole lah aku bullybully dea . bahan dea sampai dea touching . dahh touching mulalah nanty sketsa pujuk memujuk . xD

nanty kalaw aku ade boyfriend baru , nakk boyf yg same mcm dea . perangai yg mcm haram jadah tapyy sweet :)) aku dgr budakk sch dea ramai takk suke dea . lepas tuh siap ckp lagi kaw lupalah dea tuh, ramai takk suke kad dea ehh ? hape aku keysa ? tuh korg pnye hal neh aku pnye hal . nakk hasut hasut aku pulakkk .

walaubagaimanapun , puterinuraisyahamatmenyanyagidanishaiman HAHA neh name dea batak . jgn ikot aku . aku jeh yg bole batakk mcm neh -,- .

LOVE LOVE LOVE - FT ISLAND


From LYRICSMODE.COM lyrics archive
Lyrics | F.T Island lyrics - Love Love Love lyrics


Shimjangi momchunda
Nae sumi motnunda
Niga ttonanda

Gasumi shirige
Noman saranghaetda
Haengboghaesotda

Ni namjaro taeonaso
Han optshi saranghaesotda
Gu gollo dwaetda
Nunmul kkug chama boryonda

Bitmuri onmomul jogshinda
Tto aesso gogaerul duro
Hanurul barabonda
Nae nune durogan biga
Norul saenggaghamyo
Chamgo tto chamawatdon
Nunmurul daeshin haejunda

Michidorok saranghaeso
Nomuna haengbokhaesotta
Saranghae chuogeun
Naegejun norul bonaenda

Annyeong nae sarang sarang sarang
Jalgayo nae sarang sarang sarang
Chaorunun naye nunmuri onmomul jogsyodo

Ijenun good bye good bye good bye
Narul ttona budi haengbokhae
Han gorum han gorum niga morojinda

Mal optshi suljanul chaeunda
Himgyobge sone dulmyo
Han sumul baetobonda
Hanjanul masyobonda
Norul saenggaghamyo
Chamgotto chamawatdon
Nunmurul hamkke samkinda
[ Lyrics from:
Michidorok saranghaeso
Nomuna haengboghaesotta
Saranghae chuogun
Naegejun norul bonaenda

Annyeong nae sarang sarang sarang
Jalgayo nae sarang sarang sarang
Chaorunun naye nunmuri onmomul jogsyodo

Ijenun good bye good bye good bye
Narul ttona budi haengbokhae
Han gorum han gorum niga morojinda

Nal gasumi chagawo
Sarangul mollaenunde
Jongmal gomawo
Ijeya araso
Iron sarangirangol

Shimjangi momchunda
Nae sumi motnunda
Niga ttonanda

Annyeong nae sarang sarang sarang
Jalgayo nae sarang sarang sarang
Chaorunun naye nunmuri onmomul jogsyodo

Ijenun good bye good bye good bye
Narul ttona budi haengbokhae
Han gorum han gorum niga morojinda

Bitmuri onmomul jogshinda
Hanurul barabonda
Chaorunun naye nunmuri onmomul jogsyodo

Ijenun good bye good bye good bye
Narul ttona budi haengbokhae
Han gorum han gorum niga morojinda

More lyrics:





TRANSLATION

My heart stops. My breath stops. You are leaving me
I only loved you until my heart ached. I was happy
Born as your man; I loved you indefinitely
That's enough. I'll try to hold back my tears

Rain soaks my whole body
I struggle to lift my head again and look at the sky
Rain drops getting into my eyes replace the tears
that I've been holding back again and again
thinking of you

I was so happy because I loved you like crazy
I let go of you, who gave me memory of love.

Good bye, my love love love
Fare well, my love love love
Even though my filling up tears soak my whole body,
Now good bye good bye good bye
Please be happy after leaving me
Step by step, you are getting far away from me

I silently pour myself a glass
Struggling to hold it up, I let out a sigh
I take the glass
Together, I swallow the tears that
I've been holding back again and again
thinking of you

I was so happy because I loved you like crazy
I let go of you, who gave me memory of love.

Good bye, my love love love
Fare well, my love love love
Even though my filling up tears soak my whole body,
Now good bye good bye good bye
Please be happy after leaving me
Step by step, you are getting far away from me

I didn't know love because my heart is cold
but thank you so much. I know now. That love is like this.

My heart stops. My breath stops. You are leaving me.

Good bye, my love love love
Fare well, my love love love
Even though my filling up tears soak my whole body,
Now good bye good bye good bye
Please be happy after leaving me
Step by step, you are getting far away from me

Rain soaks my entire body. I look at the sky.

Even though my filling up tears soak my whole body,
Now good bye good bye good bye
Please be happy after leaving me
Step by step, you are getting far away from me

tips MERAMPAS SEMULA BOYPRENGG ANDA ♥

1) Mula-mula jangan lah terus pergi serang perempuan-gedik-nak-rampas-boipren-orang-pulak macam dalam drama TV tuh. Huhuhu. Korang kena muhasabah diri dulu. Kalau korang banyak silap, korang kena la perbaiki. Tapi kalau korang rasa, boipren korang yang silap 100%, mari kita teruskan dengan tips seterusnya ^^

2) Korang saiko lah boipren korang tu. Korang sms lah boipren korang tu, tulis la balik benda benda yang suwit penah korang lalui sama-sama. Tapi dalam masa yang sama, korang tulis la ayat pasrah. Korang cakap, "Tak pe lah awak. Saya doakan awak dengan dia bahagia sampai kawen dan dapat anak lapan orang macam awak nak.. Saya redha."

3) Korang jangan lupa stalk perempuan-tak-guna yang ada hati nak rampas boipren korang tuh. Dah la tak hensem. Tak sangka ada orang nak rampas jugak. HAHA. Nampak emo di situ. Korang stalk senyap senyap lah. Dah nama pun stalk kan? =.= Korang cari kelemahan perempuan tu. Mungkin dia sebenarnya nak main main je dengan boipren korang. Depan boipren korang, bukan main manja, tergedik gedik tapi belakang sang boipren, dia dok kutuk kutuk plak kan. Grrr!

4) Korang try jadi kawan dengan perempuan-tak-guna-yang-bajet-bagus-tuh. YM dengan dia, email dengan dia. Tapi dalam masa yang sama, korang tikam lah belakang dia. (Setan dah keluar tanduk). Tapi jangan lah sengal sangat pergi tikam guna pisau. Tak pasal pasal korang masuk jail. Dengan I I sekali masuk kang. T___T Kalau dia ada kutuk-kutuk boipren korang, korang jangan lupa save semua ayat dia dan print screen. Ye lah, kadang kadang perempuan ni macam bajet bagus. Macam boipren korang yang tergila gila kan dia, padahal dia tak nak pun. Macam nak letakkan kesalahan tu ke atas boipren korang. Lepas tu, tunjuk balik print screen tu dekat boipren korang. Korang cakap lah, "Saya tak kisah kalau awak dapat perempuan lebih baik dari saya, tapi kalau perempuan macam ni lah awak nak, saya simpati sangat pada awak"

5) HAHA dah lah woit. I ni merepek jer. Jangan ikut ajaran sesat I neh. Sebenarnya, korang just kena perbaiki diri sendiri je. Kalau korang ada buat silap, perbetulkan. Kalau tak, takkan lah boipren korang senang senang je boleh pergi dekat perempuan lain kan? Kalau dia jodoh korang, dia akan balik jugak pada korang. Kalau bukan, doakan je lah yang terbaik untuk dia. Buat apa nak sakit hati tengok kebahagiaan orang lain. Kan?

6) Tapi kalau dah memang boipren korang tuh gatal, lantak lah sama dia. Tak payah nak rampas balik. Buang karan jer. Cari laki laen lagi bagus. Kang dah kawen, dia buat hal yang lagi maha dahsyat macamana? Hah, time tu lagi parah tau!



copy and paste from http://www.intanurulfateha.com




bestkan tips neh ? hihi sape naa buad tryy lah . aku nakk try . ehehehe . trylah bukak blog awekk cun tuh . bestt whoii . mcm mcm ade . *aku jady promoter xD

cube mencantikkan blog saya :))

aku sekarang tgh tryyy how to make my blog look more interesting . hihi . tgkk tuh blink blink kan ? aku dahh pandaii dahh nakk buad lawalawa . takk payah mintakk kaw buad lagy :p*not you*

aku nakk buad yg ade border kad footer post tuh . takk bole duh . haihh ape pun takk bole . xD
putryy sayang danish

TANDATANDA LELAKI INGIN MEMUTUSKAN HUBUNGAN

1. Sering mungkir janji

2. Pelbagai persoalan

3. Rakan lebih penting

4. Mula memuji wanita lain



MENGAPA LELAKI INGIN PUTUS >

Beby.. you’re boring

Sebahagian lelaki ada beranggapan bahawa wanita yg manja adalah jenis yg cute dan comel . tapi kalau berlebihan apa jadinya ? yesss bosann ! tapi jawapan tuh boyz takkan keluarkan langsung dari mulut . tapi jgn nakk terkejutt beruk bila dia bagi alas an, mase korang merengek nakk dea hantar pergi salon , teman shopping and others . lelaki senang bosan dgn perangai manja terlebih .





p/s : yg aku senget kan tuh . danishh pernah puji gewl laen . tapyy bkan sbb nakk clash tapyy naa buad aku jealous . sbb mula2 couple aku taakk rety nkk jealous lgsg . hihi

HADIAH TERBAIKK UTUK LELAKI

1 jersi bola .

2. telefon iPhone

3. monitor LCD kereta

4.sport rim

5. tiket perlumbaan F1 sepang

6. mp3

7.permainan video

8.kasut futsal

9.set mengurut elektronik

10. kejutan hary jady


Aku takk rase nakk kasy hadiah mcm neh kad boyfiee aku =.-

maseh tidakk dapad lupa :)

maseh takk dapad lupaa ? sapa ehh ? sapee lagy DANISH AIMAN .
korang pun busanggggg dgn post aku . sikitsikit danish . suke hatyylah . blog aku bukan kaww :P


act saye sgt rendu akan DANISH AIMAN .

terima kasih . byee

xDD


hihi . tgk gmba neh renduunyeeee . bak kate farahin 'sweatt yee' . neh mase mulemule couple dulu . muke duadua serabai kankan ? aku dgn muke baru bgn yo dea dgn muka machaa dea . HAHAHA .

pasal lelaki :D

stengoh laky dye mmg milih , jangan xngakuu a ;pp



Kalau perempuan cantik pendiam,

Lelaki akan cakap :- Woow, ciri-ciri isteri idaman…



Kalau perempuan tak cantik pendiam,

Lelaki akan cakap :- Eh, tak reti berkomunikasi betul…



Kalau perempuan cantik berbuat jahat,

Lelaki akan kata :- Mesti ada krisis nih.. kesiannye..



Kalau perempuan tak cantik berbuat jahat,

Lelaki akan cakap :- Dah la tak lawa, perangai pulak hodoh…



Kalau perempuan cantik menolong Lelaki yg diganggu,

Lelaki akan cakap :- Woow!Heroin sejati…!



Kalau perempuan tak cantik menolong lelaki yang diganggu,

Lelaki akan kata :- Hm.. Taktik nak ngorat le tu…



Kalau perempuan cantik dapat Lelaki hensem,

Lelaki akan kata :- Ok la…. Bagai pinang di belah dua..



Kalau perempuan tak cantik dapat Lelaki hensem,

Lelaki akan kata :- Kesian.. mesti dah kena bomoh lelaki tu!



Kalau perempuan cantik ditinggal kekasih,

Lelaki akan kata :- Buta kayu betul mamat tu….



Kalau perempuan tak cantik ditinggal kekasih,

Lelaki akan kata :- Patut pun kena reject…



Kalau perempuan cantik penyayang dgn binatang,

Lelaki akan cakap :- Perasaannya halus…penuh dgn kasih sayang..



Kalau perempuan tak cantik penyayang dgn binatang,

Lelaki akan cakap :- Sesama makhluk harus saling menyayangi…



Kalau perempuan TAK cantik bawa BMW,

Lelaki akan cakap :- Ntah dato' mana bela ni….



Kalau perempuan cantik bawa BMW,

Lelaki akan cakap :- Mesti anak org kaya ni…..



Kalau perempuan cantik tak mau bergambar,

Lelaki akan cakap :- Pasti takut kalau2 gambarnya tersebar..



Kalau perempuan tak cantik tak mau bergambar,

Lelaki akan kata :- Sedar pun diri tu…



Kalau perempuan cantik menuang air ke gelas lelaki,

Lelaki akan cakap :- Wah.. caring sungguh….



Kalau perempuan tak cantik menuang air ke gelas lelaki,

Lelaki akan cakap :- Eleh, nak tunjuk caring le tu….



Kalau perempuan cantik bersedih hati,

Lelaki akan cakap :- Don't worry, i will make u happy forever..



Kalau perempuan tak cantik bersedih hati,

Lelaki akan kata :- Sikit2 nak nangis!! Gembeng! mengada2…



kalau perempuan cantik masak,

Lelaki akan kata :- Dah la lawa, pandai masak pulak tu…



Kalau perempuan tak cantik masak,

Lelaki akan cakap :- Ntah sedap ke tak masakan dia tu…



Kalau perempuan cantik main2 miss call,

Lelaki akan kata :- Takpe, rindu la tu…



Kalau perempuan tak cantik main2 miss call,

Lelaki akan cakap :- Ko ni takde keja lain ke…? sibuk ni tau tak..?



Kalau perempuan cantik hantar2 email,

Lelaki akan kata :- Sukenya….



Kalau perempuan tak cantik hantar2 email,

Lelaki akan cakap :- Asyik2 email dia… boring!!



---------------

Bukankah dunia ini sungguh tidak adil.:).





*copy from ieza yusuf's note

nhh mmg selalu aku dgrlah dan mmg kenyataan . mane aku tahu kesahihan nye ? ehh brader, saye kawan ramai lelakilah . tahuulah aku . plusspluss semua kuad mengumpat . HAHAH . see ? lelaki pun same dgn perempuan , tapyy takk semualah . kang taa pepasal esuk ade org bako rumah aku . HAHAH . cube renungkan diri anda itu ? same takk mcm neh . takk kirelah awk tuh lelAKi atau perempuan . kalaw perempuan cube terbalekkan ayadayad tuh . same takk ? same takk? same kan .. :DDD sbb aku pun mcm tuh .

eh every body nakk perfect lah . saya faham :)))

Hary neh saya melepak dgn B-O-H-S-I-A .

Oke oke . tittle aku nmpak macam nakk gado jeh kan ? takk lah haii .
Sebenarnya B-O-H-S-I-A tu khafrizal ijal . hary nehkan 8 MAY 2011 bersamaan hary ibu . kaw daa wish kad makk kaw hary ibu neh ?? aku dahhhhhhh . siap kich muahhmuahh lagy . hehe .
Okay back to main topic . aku daa wish kad ibu tapyy takk bagi hadiah lagi . jady hary neh aku nakk pegylah beli hadiah kad kajang lepas tuisyen . jadi malam tadi aku pun dah rancang nakk pergi dgn sapa . Firstly, ingat nakk pergi dgn systa Melissa Mer tapi aku agak dea mesty takk kerja . Of causelah dea pegy celebrate dgn mama dea kan :) tuh namanya ankk yg baekk . Kankan? Then, ajak sedara saya Ana Kiyosyi (kakde) tapyy dea takk bole sbb maktam suruh dea pegy jage kedai kad nilai . haihhh =-.= kacaw jeh doe . dan yg terakhir aku teringat ijal. Jady mlm tuh aku call lah saudara Khafrizal Ijal , tapyy takk angkad . maybe tydo kutt . jady dahh fikir , pegy sorang jeh laa . kesiann Kankan?

PAGI TADYY
Lovelovellove*my fone ringing .
Ijal calling .

Pukul 7 lebih ijal call aku . makk aihh awal gile budakk neh bgun . aku bgn pun pukul berapa ntah . dea call tuh aku takk angkad . malehh lah , baekk tydo .

Pukul 9:30 aku bgn balek . aku call ijal balekk , tapyy dea takk angkad . jady, aku pun pergilah mandi nakk tuisyen . dahh siapsiap , call ijal lagy sekali takk angkad jugakk . aku pung teruss lah ke tuisyen . pergi tuisyen aku pakai baju kurung dan berselendang :) comel jehh . ehh , ank encik ruslan mmg comellah . hehe . jady dahh sampai kad tuisyen aku bukak pintu bilek*bilek tuisyen okay, jgn piker laen =,=* semua tgkk . aku buad muka rock jeh . lepas tuh sir Dominic sebut nama akuu . aku pung pelikk . Sir bole cam muka akuuu . hebadd ahhh . tapyy aku rase takk pelikklah , muka comell sapa takk cam .*perasan seketika*

Kemudian masa BAHASA MELAYU . masa cikgu Razak , aku dapad text dari ijal dea suruh call balek . tapyy takk call sbb tgh belajar takk kan naa call . aku message lah , tapyy takk sempat nakk sent dea dah call . cepadcepad aku matykan . kang bising cekguu tuh . aku message ijal balekk tnye dea kad mane dan lalalalalalalal ajak pegy mcD dann dea kate okayyy .

dAh habes tuisyen . aku belari pegy ATM nakk kuar duet , tapyy takk bole . menangis aku bhaiiii . yelah dah lah aku bawak 10 hinggit jeh lepas tuh aku janji pulakk dgn ijal nakk melanje mcD . cepadcepad aku call ijal cakap takk bole kuar duet . dah takod dea merungut kee apa . dea tuh kuat menghine org . haihh . tapyy dea katee takk pelah kite lepakk jeh lahh fuhhh , nasebb baek . lepas tuh dea meseg cakap dea bgtahu parents dea , dea pegy sambut birthday aku . makk aihh =.= . lepas tuh aku tnye akak yg kerja kad belakang COOL BLOG tuh mane BANK BSN . dea ckp lah kad belakang CIMB . aku pung pergyy .sorg plakk tuh . nasebbb baek dapad kuarkan kad BSN . lege akuu .

then, aku cepadcepadlah pergyy mcD . kad mcD nmpak hizatul dgn ezad . jealous nyahh tahuu .lepas tuh lepakklah dgn deaorg . ezad kate aku ingat budakk baru tady yg masukk rupanya kaw . dea taakk cam muke comell aku neh =.= *perasan lagy* dan lalalaalla . ijal sampai dea suh turun japp . rupenyaa jumpa makk dea . knplah takk jumpa kak salwati*mum Danish* . jumpe makk dea salam dan lalalaal . mak dea cakap kad ijal adikk jege diri jgn merayau tempat lain*sambil mengusap pipi ijal* then, makk dea blah . makk dead ah blahh . tergolekkk golekkk aku gelakk . badan tuff tapyy ank makkk . HAHAHA . dlm 5 minit aku gelak takk berhenti . sampai nangis nangis ijal kad situ*tipuu jeh* dah stop gelakk borakkborakk . satu hary neh kene bahan jeh dea . kalaw takk dea bahan aku . hary neh dea pulakk . diam jeh deaa .

lepastuh masa balekk aku pake belanje cool blog . padann mukeeee kedekut .

ALHAMDULILAH :D

alhamdulilah :) THANK TO ALLAH .
terbuka pintu haty aku neh nakk bertaubat nakk solat balek . dah lame aku tinggalkan solat . hary neh aku mulakan balek :) harapharap berterusanlah . bukan separuh jalan . pray for me okayy :) makk aku takk tahu lagy aku daa mule solat . kalaw makk aku tahu msty dea happyyyyyyy sgtsgt . yelah , mak mana yg takk gembira ank dea daa solat . ank yg dahulunya mcm setan =.= tapyy da berubah .

heyy ! ever people can change dude .
lpas neh . aku azam na pakai tudung . mulalah nakk tutup aurat . saya dah besar . aku mula teringin nakk pakai tudung sbb haziq kate hary tuh pakai tudung lagy sopan
rase macam 'ehh, betullah . lagy pun nmpak lagy elok dan ayuuu gituuuu'

aku bab nakk pakai tudung taa jady masalah . aku daa rety pakai shawl . and sekarang neh kan ada mcm-mcm ah style yg bole match dgn tudung . takk jady masalah dah . dulu org takk nakk pakai tudung sbb takk de style yg sesuai =.= mcm apetah pikir mcm tuh .

btw, pray for me . doa kan semoga semua neh berterusan :)

tuh laa gatal lagy tgn tuh ,

tady mase koko , aku enadkan malas lah pegy . aku call mak aku mase tuih dlm 3:45 lah kan . then, dah call makk aku takk nakk amek . takk pe lah . kad tgn aku ade lagy duit syiling 20 sen . jady tgn awk neh pun gatl pegy lah masukk kan duet dlm tuh . than tekan num 014-******* . aku call husband DANISH . hihi . mula-mula steadyy jeh macam okayy . tapy bile takk kenal suare aku tuh , kecewa lahhhh wehh . lalalala~ duet syiling pun habess dan tettttetttt . dhh tamat taakk bole ckp lagy . haihh .
dah habes kan , aku letakklah balek ganggang telephone tuh . aku pandang kad nazira dan


nangis . tapyy aku takk sedeh . terkilan jeh . mase tuh aku senyumm :) sbb dapad dga suare dea . even, sekejap jea . dah cukup utk aku :D

nazira tgk dea gelakgelak jeh . sbb takk penah tgk aku nagis =.=[ kejam doe . takk pe lah kan . terkeluarlah jugakk airmata aku yg dah lama nakk keluar neh :))

things boy should know about girl .

1. Don't ever lie to us; we always find out.
2. We don't enjoy talking dirty to you as much as you enjoy listening.
3. Don't say you understand when you don't.
4. Girls are pretty, but yours is the Prettiest!
5. You don't have PMS; don't act like you know what it's like.
6. Saying something sweet might get you off the hook; doing something sweet will always get you off the hook.

8. Size does matter, but only to hoes; not girls that want relationships.
9. We don't like it when you act like Mr. Big.
10. A system in your car only impresses your homeboys not us.
11. No matter what you say, your ex-girlfriend is a hoe.
12. It's good to be sensitive, sometimes.
13. If you did something wrong or even if you didn't, apologize.
14. Be spontaneous; dinner and a movie won't always cut it.
15. We are self-conscious by nature; we can't help it.
16. We are DrAmA queens.



20. Hugs and kisses! must be given at all times.
21. We don't shave our legs everyday so get over it.
22. Don't make bets about us; we always find out.
23. Shave; no matter how cool you think your goatee or beard or mustache looks, we hate it.
24. Even if you think it is cool to burp, fart, or emitt other strange gases from your body, it is not.

26. It is not cool to shoot snot rockets.
27. We are beautiful at all times.
28. We will always think we are fat, so humor us and tell us we aren't.

30. Most importantly: we are always right; so don't forget it.


kan ade number yg takk de tuh kan ? tuh sbb ade bnde bluess . aku takk perlu lelaki macm tu okayy ;]

Kerana Saya Sayang Awak

lagi nakk lupa lagy nampakk .

heyyyyy yowwww .

okayy faham takk maksud tittle akuh tuh ?
mehh sini saya cerita'in . tahukan aku nakk LUPAKAN DANISHAIMAN . kalaw kaw kad tempat aku kaw tahulah rasA sakedd yang aku rasa neh . neh lah PERTAMA kali rasa saked macam neh . sebelum aku takk pernah rase bnde neh serious sbb aku takk penah amek keysa .
tapy bile dgn danish neh , aku serious aku SAYANG dea sgt-sgt . dgn dea neh aku rasa apa yg aku takk pernah rasa . especially mase dea CARINGGGGGGGG sgt dgn akuh . saked sikit dea kabut ;] tapyy tuh dulu okayy . jady bile dah takk de dea neh . aku nakk lupakanlah dea tuh . tapyy susa lah . takk pe putryy try slowslow okayy ? :] .

main story : hary tuh aku dgn mak aku pegy tesco . dah beli brg apa semua tuh nakk balek . aku nmpak satu kedai kek neh nama dea DANISH . firstly aku ingat aku sla pandang takk pun aku angau sgt keh apa ke . rupe yee takk lah . mmg betul pun tuh nma kedai tuh . naseb baek air mata takk menitis , cume tergamam . then, mase tuh makk aku kate .

ibu : rilexx ahh . takk payah nakk sedeh . btw, bile danish bukak kedai ? HAHA
me : ntahh laa . bile dea bukak eh ? dahh jady tokeyy kedai dah laki kawan along tuh :)
ibu : kawan yee :)


Kemudian semalam aku dgn nazira pegy kedaii tudung ade satu tudung tuh , dekad dea pnye hujung tuh huruf D . tah apa apa . aku pun takk faham maybe aku rendu MENYAMPAH sgt kad dea kud . than nazira cakap

nazira : maybe takdir kaw dgh dea .

palee hotakkkkkkkk kaw kawan . susah lah macam neh kan . nakk lupa ade jeh bnde . hatuihhhhhhh

i'll try to forget him okayy . :]

dah lege :D

Malam tady aku menangis sepuasnya . ntah knp tgk gamba dea aku pnye air mata mengalir . mule mule perlahan . tibetibe banggggggg laju keluar . tapy takk bersuara tangis akuh tuh . than, tibatiba aku dapad mesej dary ijal .

Tetetettt

Ijal : kaw buad apa tuh ?
Me : menangis .
Than tah apa aku takk ingat .
Ijal : kaw lupakanlah dea . dah takk de harapan

Bile dea ckp macam tuh kan , lagy mencurah curah air mata aku . aku teruskan menangis selama 2 jam . habis dah air mata aku kering . takk bole nangis dah . kalaw nangis buta macam kasim selamat . HAHA . bile ckap nangis  buta , teringat nasihat danish . jgn nagis selalu . nanty buta macam kasim selamat . hayya . tuh lah nasihat dea tiap kali aku nanges . sampai sekarang ingattttt .

Aku menangis malam tady tuh laa yg paling puas aku rasa . bile aku fikirfikir , baikk lupalah . takk kan aku dgn dea couple lagyy . takk mungkin :) jady aku kene terima macam mane sayang pun aku kad dea . nanty ad jugakk orang laen yg lebih baek dary dea . aku kene saba lah . aku kad sini terBATAK sgt kad dea , dea tuh happy jehh . jady, mmg takk berguna lah kan >.< So now I will try and I won't to cry anymore ! I want to be strong like the real of PUTERI NUR AISYAH BINTI RUSLAN she is strong girl ,


Him mean the world to me but now he’s not mine anymore . and now I try to forget him but I’ll never forget him in my soul .

spend my dayy with herr :DD

spend my day with her ? sape tuhhh ? my beloved cousin MARL MYRA . kad kajang neh aku onl . act jejalan takk de pape . pegyy lah onl . hihi . and takk tahu nakk post apa . byeee

28 april 2011

Tdy aku saje IM farizah kayy kad fb . mule mule nakk tnye pasal lagu jea . then, haty neh gatal sgt nakk tahu pasal Danish . soo aku tnyee lah .



Me: ehh nakk tnye nehh .

Her : amendo ehh .

Mee : Danish :)

Her : daa agk daaaaaa

Me : hee . dea dgn sape sekarang ?

Her : masih tercary-cary . systa , i nak ckp satu perkara nii . and please please please dont be touchink

Me : hah . ape dea ?

Her : aku tnye dy , nape tak cple blk dgn kau . sbb aku tau , kau cinta-giler-mati kt dy kan . then , dy ckp . dy ade prinsip dy sndri :

Me: babb neh aku daa dgr tapyyy takk di terangankan.

Her : dy ckp :
aku klo dah cople-break lebih 3 kali , mmg aku takan cople blk dgn girl yg same tady tuu " maksodnye ,kau lah kan 'girl' tuu .

me :=.=

her : ala , jgn marah aku

me : thanks

her : most welcome syg ♥♥ and ferr sure , i'm soryyy kay :\:\
hmm , one more thingg . lps dy jawab mcm tuuu , i'm still try pujuk dy utk awak . then dy ckp .. dy mmg nak cople balekk . tapi , dy ckp .. you asyik nak ekod kepale you jee . mcm tak paham dy kodd . lebih kurang.
butttttttttt . i tak sure betol ke tak statement dy tuhh . and once more again , I'M SORYY , IF MAKE YOU FEEL TOUCHINK WITH MY WORDS . i'm just tell you bout what i'm know . i siyes jujur dgn you putry . i tawu , mesti you sedih .. sb ungkit hal you dgn dy . i mintak maaf sangat :|

me : tell him . i will try my best . if he want be with me back . i really hoping fer him . only him ,

her : yaa , i tawu tuu , thats why , i cube pujuk dy . tnye dy mslh dy dgn you .. i sebe salah dgn you . you sedih kan :(:( I'M SORY !

me : nakk nanges pun takk gune kad kan . i just can cry inside .

her : nakk nanges pun takk gune kad kan . i just can cry inside

me : aku takk sala kan kaw lahh :):)
maybe mmg sala aku jgakk lah kan . kalaw kaw takk INTERVIEW dea , if dea takk cerite kad kaw and if kaw takk bagy tahu aku . aku sendiri takk tahu . at least aku tahu lah ape sala aku .

her : fuhh , aku tetap serba salah :|
aku mintak maaf jugak ,if kau rase aku bzbody ..

me :
tapy busybody kaww ade function lah syggg:):) thankyouu tolong aku :)





haru nehh da sebulan clash . then, dgr pulakk yg nehh . lagy lah bertambah tambah sedeh akuu neh . haihhh . kami couple-break 2 kali jeaa okahh . mane dtg satu lagyy tuh bieeeeeeee ? saked lah dgr sume neh hary nih . elok mood tghh okayy . terus hilang . damn ! bye

26 aprill 2011 :]

Haihhh hary takk kan lupa lah :) malam neh aku sajeh lah gatal tgn pegy mesej danish aiman :)))

putryy : weh .
him : jap jap aku tgh studyyy .
putryy: okayyy

then after 20 minute ,

him: yess mam wht do you wnt..
putryy: how are you gig ?
him : i not gig you gig !
*cehh dah pandai marah laa *
putryy : ouch ! soryy doe .
him: nakk tahu something takk ?
putryy : ape dea .
him : mimi suke aku .
putryy : untunglah ade org sayang .
him :kaw tahulah kan ape aku nkk buad kad deaa kan..
putryy : ape dea ?
him:kne kan deaa . haha*evil laugh*
putryy : kaw nakk kene kan macam mane ?
him : nantylah aku da ngantok neh..byee..lovee youu..missyouu
*aku daa terkejut berokkk mase neh . takk sngke gilee*
putryy: whoaa? ape kaw type tady takk nmpaklah aku rabun . type lagy sekali .
him: bye .. puas atyy :)
putryy : yg laen lahh .
him : okayy okayy . LOVE YOU MISS YOU rabun lagii kee .
putryy : wahhh ! love youu to bieeeeee
him : da da jgn naa gdix
putryy : takk pe dgn kaw jea .


dgr dea kate iloveyouuuuu tuh , happy gile akuu . sampai tydo dgn penuh senyuman :))

------------------------------

wooo~ takk de idea na letak tajuk apa . hayya yaya ,
neh naa storyy mase kad skolah tady subject bahasa melayu encik HARUN pnye waktu . hary neh deaa takk dtg, jadyy kamii enjoyyyy ! okayy act macam neh laa :

tady kad skola haziq bacelah bnde alah yg aku conteng conteng kad atas kertas hijau tuh . lpas tuh dea kate

HAZIQ : neh batak neh batakk nehhhh ,
ME : a'ah mmg batak pun kadd deA . haihh

yaya, mmg aku batak kad dea pun . aku nakk dea balekk :( aku takk nakk orang laenn . NAKK DANISH AIMAN jea (!) *kalaw mcam neh lah kan . bole gile akuh -,-'*

than tah hape lagyy lah aku talked with him . then, he had told mee something , something in his hearttt ♥♥♥ . ha ! aku baru buad love bukan apa lagyy , okayy-2 . deaa ceritalah pasal relationship dgn biz . aku dgr

ME : alaa sian nyehh . samelah kite ziq . sabo jea lah=.= . klaw kaw lepaskan, kaww jugakk tercaryy dea balek . korang daa lame kan .

haziq neh aku bole share sikit hal aku dgn bf kad dea sbb dea lelaki kan senag nakk dapad pandangan:))

daa siap folio geo aku aku pun termenung . termenuing fikirkan macam macam . susalah weh nakk cakap . aku still tercary cary sala siape aku dgn DANISH AIMAN macam neh .sala aku kea lepas kan dea dulu ? tuh laa aku , mase ade bf dulu takk nakk jage elok elok . sekarang dahh takk de TERBATAK BATAK kan dea . mmg bodoh (!) mase ade dulu takk nakk pulakk rendu membabi , da takk de menggila babi aku renduu . haihh . tapyy semua yeah sala aku keh ? dea takk sala kae ?

dea takk sala kea buad aku sakedd aty , dea taa sal kea buad aku nanges ? WTH dea takk sala . sbb dea buad salalah aku pun buad sala yang sama jugakk . sbbb deaaa aku macam nehh .
SEMUA SEBAB DEAAAAAAAAAA (!)

(20 APRIL 2011)

HARY TUH DANISH MESEJ AKU (20 APRIL 2011)
Lupa plakk den naa cito hah . mase tuh daa pukul 12 lebih nakk masuk pukul 1 pagy jugakklah dea mesej aku . dea just mesej

D : daa tydo keh ?
P : belum knp?
D : tgh wat pe..
P : onl .

Then taa balas . haihh dalai susa nakk tgk dea mesej . neh dea mesej kojap yooo. Naseb mase tub kdt aku ade sikit lagyy law takk melepas whoaaa!
Okay tuhg jeh taa leyy lebeh2 . nanty nages . byeeee

suka tgk org bahagie :D sedeh tgk diri sendiri merana :(

wahh! Title aku penuh dgn SIMPATI . okay the main topic is , SAYA JEOLOUS TAHAP GABAN KAD PARA COUPLE YANG ADA DI SEKOLAH SAYA . mmglah jealouskan ,kite kan takk de couple :( *cehh ! mintakk simpatilah* tadi mase koko aku takk masuk pun kad kelab computer yelahh ,padattttt na maty weh . macam sardine duduk dlm tuh then,masuk pun bukan yeh bole gune BILIK COMPUTER SEMEKAR AMAT TERHAD faham? Sbb tuhlaa takk masukk .
back to the main topic . mase tgh koko aku pegylah kad kantin naa BELAJAR*bangga seketika :D* tapy mase neh dah naa balek and time neh pun rehat form 2 . okay , mase neh nmpaklah Deanna dgn fadhil dating . dalam haty akukan , UNTUNGLAH ORANG ADE COUPLE , UNTUNGLAH ADE ORANG SAYANG . dengki bebenor teman tgk . sbb ape aku jealous sgtttt ? sbb deaowg couple dary fadhil darjah 6 deanna darjah 5 . sekarang fadhil form 3 deanna form 2 . lama kan? Dah jodoh , mmglah lama :D
then, pasal kawan aku seorang neh . dea baru jeh clash dgn boyf dea sbb MAK BOYF dea . =.= kelakorlah bunyi dea kan *fer capital A soryy aku cerite kad sini* tapytpy bukan tuh aku nakk cerite . tapy boyf dean eh hah . saying sgtt kad kawan aku neh sampai nangis depan aku dgn nazira . comel jeh doe . sbb saying sanggup jatuhkan ego lelaki dea xD . UNTUNGLAHKAN ADA BOYFRIEND YANG SANGGUP MENAGIS SBB GEWLFRIEND DEA . aku jehh yang takk pernah dapad..

THE BEST ESSEI


memang THE BEST ESSEI rytee ? HAHA ! aku bace dgn makk aku tergolek golek kami gelak . agak-agaklah kan klaw aku buad karangan mcm neh mase PMR dapad A+ taa ? haha ! act, bnde alah neh aku dapad kad fb kad profile sape tah . aku downloadlah . than aku upload pula disini utk tontonan umum :D

hasil tangan saya ♥


ape semua neh ikhlas dary haty . HAHA ! tatahu mcm mane pandang __________ nmpak muka dea . rendulah namanya tuh . HIHI , jady terhasillah bnde neh . Lawa taaa ? lawa kan :D taa lawa pegy matylah kaw . HAHA ! act neh tady taa de kje xlm klas than TIBETIBE RENDU DANISH xD jady aku buadlah bnde jadah neh . lama taa call dea :( . alahai , lupa pulakk DEA BUKAN BOYFRIEND aku . buad apa naa call ? hishhhh .
klaw lah aku still couple dgn dea . mesty daa 6 bulan . sayqng gile kami clash . aku enad lagyy , dea kate , IF KITE DA MASUK 9 BULAN , PANGGIL PA MA . act firstfirst dengar aku eiyuuuuu klakor lah . tapy tgk kawan aku pgl mcam tuh , alala shuweeet yeh :D . tapy kami taa sempat naa masuk 6 bulan daa clash . alahai, maybe CLASH TUH YANG TERBAEKK DLM HUBUNGAN NEH xD


p/s : KAD GAMBAR TUH ADE SEDIKIT KESILAPAN 'DAY-DIE'

copy from someone STATUS

Terima kasih kerana sayang kita, kita di hargainya ;) awak jaga diri awak elok elok okay, if jatuh bangun sendiri. kita dh tak bole tolong awak dh. I'm sorry, kita nk awak tahu sangat yg kita sayang awak ;) tk terkata ah, cuba awak kira daun daun kat dunia ni. if awak nk tahu, sebanyak banyak daun tuh lah sayang kita kat awak .





OUCHH ! SWEETTTTTTTT OHH ! NAA AKU CKP MACAM NEH KAD KAW TAA - CAPITAL F ♥

hanya mampu kata : FUCK =.=

aku CUKUP BENCI kalaw kawan kah , boyf or bff aku sendiri naa tipu aku . especially something yang aku nakk sangat than something yang amat aku sensitive . KAW DAA TIPU AKU MMG KAW MACAM HARAM . buad aku SAKED HATY jeh faham ? naseb baek AKU TA BODOH NAA IKUT APA KAW CAKAP wahai si lancau . mmg macam neh lah kawan kan ? AKU MMG SUKA LH BABI !

i really weak .

I REALLY NEED HIM TO STAND BY MY SIDE AND SUPPORT MY SELF WHEN I GOING DOWN . BUT NOW HIM GONE ! I REALLY WEAK WITHOUT HIM . WHAT ELSE I MUST DO ? ONLY HIM MY MIND WHEN I NEED SOMEONE . YOU REALLY CRUEL SAYANG ! MY DEAREST GOD HELP ME :(

stop crying :DD

Whoaa ! janji lpas neh taa kan menagis lagy ! I will stop it okayyyy .

Hary tuh da happy sangat mase ijal text aku pasal DANISH tuh kan . tapy mase hary sabtu tuh 9 APRIL 2011 sekali lagy ijal text aku pasal DANISH jugakk , lpas dea text aku tuh whoaaaaa balek rumah nanges whoiiii ! neh lah last aku akan nanges sbb couple aku *act dgn dea jeh aku akn menagis dgn laen taa pena*

daa nanges kasi mate bengkak apa semua . than aku stop, I PROMISE TO MY SELF I WILL EVER CRYING AGAIN . taa sangke doe FIRST PERSON yang aku SAYANG GILE BAHABI LANCAU buad macam neh . maunya aku taa nanges . whoaa ! taa faham lah weh . knp macam neh .

mulemule dulu bukan maen ROMANTICS ank encik dullmad tuh dgn ank encik ruslan neh . tapy sejak masuk bulan kee 3 couple , ank encik dullmnad jady macam haram perangai dea -,-' . tapy tapy naseb baek mase tuh ade standby backup boyf . tapy dgn backup boy taa lame pun sbb dea amat disgusting okayyy . mane lah ade perempuan nakk lelaky mcm tuh . eeiuuuu .


now i try to forget him okay . naa Lupe dea, taa na ingat pasal dea lagy and bla bla . tapy bole kah ? dlm bilek aku tuh ade

1-- TEDY BEAR YANG DEA KASI .
2-- HANDPHONE DEA
3-- CINCIN KAMI .

macam mane naa lupa , naa tidur AKU MESTI PELUK BEAR tuh . dah jady kebiasaan even bear tuh kecil jea . _________ . nanty aku try hantuk kpale kad dinding naa lupa dea . agakagak berjaya?






I PROMISE TO MY SELF I WILL EVER CRY FOR HIM !

korang pernah dengar taa ?

okayy act aku naa tnye lah kan . kaworg penah dgar agama BAHA'I ? baha'i okayy bkan bhai . act mcam neh taw . td masa tgh blaja agama dgn ustazah salmah . ustazah ceritalah pasal agama tuh .

ustazah : saya mintak kamu semua perlu berhati hati dengan agama baha'i .
murid-2 : hah ?
ustazah : B A H A I
murid : taa pernah dgar pun agama pa tuh ?
ustazah : hary tuh ade seorang pelajar saya , jumpa saya . tnye saya :



pelajar : islam ada ini mcm ka cekgu ?
ustazah : ade lah
ustzah : dea tunjukkan saya himpunan doa doa . sama macam doa kita . ape doa mereka tuh taa salah . betul . doa dea yg saya sempat selak dlm buku tuh , doa naik kenderaan doa makan dan macam macam lagi lah . lepastuh saya ada tanya ' nih doa apa ? ' pelajar tuh ckp ' neh doa wajib kami hafal '*than lalala* saya pun ada tnye lagy :



ustazah : kad mana kamu belajar agama neh ?
pelajar : di semenyih . kami juga ada belajar tentang nabi muhammad
ustazah : semnyih kad mana ?
pelajar : di gereja

sepantas kilat taufan ribut than sgaleyeh aku potong .

me : mana ada gereja kad semenyih tuh .
ustazah : sya sendiri taa tahu .

ustazah : siapa yg ajar ? org apa ?
pelajar : org india .
ustazah : da tuh masuk islam taa ?
pelajar : taa

ustazah : see ? sya sendiri taa abes bace dan mentafsir al-quran dan nabi muhammad pun saya taa abes bace lagy pasal beliau . neh orang yg bukan agama islam mngajr tentang nabi muhammad . saya takut org tuh MEMUTAR BELITKAN CERITA .



emy : ustazah,kan ada dlm al-quran , nanty ade satu agama yg memutar belitkan agama islam dan itu adlah TANDA TANDA KIAMAT .
ustazah : yeah , betul tuh.

*whoa ! time neh mmg aku aa nanes doe . serious ! aku taa sangka pasal bnde neh semua .

lpas tuh apa lagy aku taa ingat tapi korang bole search kad Google lah pasal bnda neh . neh aku bkan naa perkotak katikkan atau apapa . cuma naa enadkan BERPEGANGLAH PADA AGAMA KITA SENDIRI IAITU AGAMA ISLAM .

lyrics- I'LL BE BACK

I'll be back you'll
You will find me standing here with u
That's when I'll be back again for u T
There's no way anyone can ever love u the way that I do T

Wy: Wy:
What should I do when your like this what can I do W
How could u have treated me so cruel u know that I believed
When u said that we would be together forever no matter what

Cs: Cs:
I can hear your words when u said that we would never change I
We were once forever meant to be there's no doubt,
There was faith there's no doubt T
How can this be that this was all a lie

JS: JS:
I'll be back you will find me standing here with u
That's when I'll be back again for u
There's no way anyone can ever love u the way that I do

JH: JH:
You'll be back
You'll come back to me again I know
So for now I can't let u go
Cause I know there's no way that u can ever live without me
I'll be back

WY: WY:
You,me,our love
Will never say goodbye
No,way No, way
You really lost your mind get over yourself
Cuz everybody knows that problems always come and go

Cs: Cs:
Think it over please
Even though these things I say to u,
U ignore
I been wasting my breath all these words are just echos now

Js: JS:
Ill be back
You will find me standing here with u
That's when I'll be back again for u
There's no way anyone can ever love u the way that I do

Jh: Jh:
You'll be back
You'll come back to me again I know
So for now I can't let u go
Cause I know threes no way that u can ever live without

Ty: Ty:
(Korean) (Korean)

Nk: Nk:
(korean) (Korean)

Js: JS:
(repeat) (Repeat)

Jh: Jh:
(repeat) (Repeat)


sile fahamkan maksud lagu ini yeah :))